Actualitat  

Jacint Casadevall a l'AECAT a Osona

25-01-2017

L’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT) s’ha presentat aquest dimarts, 24 de gener, a Vic en un acte on han participat un centenar de càrrecs (alcaldes, regidors, diputats al Parlament i diputats al Congrés). Segons les xifres facilitades en l’acte, Osona és la primera comarca on més del 50% dels electes ja estan registrats per formar part d’aquest òrgan que només és constituiria en casos d’excepcionalitat política. La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha presidit aquesta presentació en la condició d’entitat impulsora de l’AECAT i ha felicitat la comarca per tenir més de la meitat dels electes inscrits i ha destacat que de nou lideri un apartat més del procés d’independència.

En l’acte han intervingut representants de diferents formacions polítiques. El regidor de l’Ajuntament de Taradell, Jacint Casadevall (Solidaritat Catalana per la Independència) ha apelat a la unitat en el tram final del procés i ha demanat ser «insubornables en la defensa del país».  El diputat al Congrés, Francesc Homs (PDECAT) ha assegurat que l’AECAT ha de ser un instrument de coordinació «per si de cas».  La diputada i secretària general d’ERC, Marta Rovira (ERC) ha animat a tots els regidors a inscriure’s a l’AECAT Per la seva part, la regidora de l’Ajuntament de Montesquiu, Liliana Vilanova (CUP), ha dit que l’AECAT és una «estructura compartida» per fer front a un Estat espanyol que «buscarà totes les escletxes per fer-nos caure»

En l’acte també hi han intervingut el regidor de l’Ajuntament del Brull i conseller comarcal, Pere Medina (Independents) que ha animat «a fer pedagogia» per fer augmentar els inscrits a l’AECAT. La regidora a l’Ajuntament Manlleu, Dolors Collell (MÉS) i l’alcalde de Vidrà, Josep Anglada (Democràtes) han excusat la seva assistència per motius d’agenda.

Publicacions relacionades: Jacint Casadevall, regidor pel Referèndum