Actualitat  

Comunicat envers les eleccions espanyoles del 28A

10-04-2019

Des de l'Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència entenem que, després del mandat que va endegar el poble català l'1 d'octubre de 2017, al Congreso o al Senado espanyol no s'hi ha d'anar a contribuir a la governabilitat d'un Estat que ni és el nostre, ni en volem ser partícips de cap manera.

Atès que no ha estat possible l'enteniment per a constituir una força unitària independentista per anar plegats a les eleccions espanyoles del 28A, i que podrien haver evidenciat amb escons buits un rebuig i un bloqueig a l'Estat, des de l'Executiva Nacional creiem que l'abstenció és la resposta coherent que es pot donar des de l'independentisme. Tot i així, tenint en compte la diversitat i els diferents punts de vista ideològics, respectem la llibertat individual de vot de cadascú, com no pot ser d'altra manera.

Hem de mirar endavant i afrontar la darrera etapa del procés d'independència i de desplegament de la República Catalana. Com sabeu, des de fa mesos hem impulsat i col·laborat intensament en el projecte de «PRIMÀRIES CATALUNYA», que ha permès bastir llistes transversals a través de primàries obertes a la ciutadania o processos participatius. Aquest procediment, profundament democràtic, ha permès presentar llistes electorals a desenes de poblacions del país per a les eleccions municipals de 2019, amb gent compromesa i lleial al mandant de l'1 d'octubre, fet que considerem un primer pas efectiu de la República.

Des de Solidaritat continuarem insistint i argumentant fins a l'extenuació que mentre no siguem un Estat independent, l'única estratègia eficaç per aconseguir-ho és conformar un bloc unitari, amb la transversalitat ideològica més àmplia possible, que amb la convicció necessària aglutini el mandat del poble i faci efectiva la República Catalana.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat en motiu de la Diada Nacional 2022 Comunicat sobre els primers sis mesos de l'Acord de Govern entre ERC i Junts Comunicat sobre l'acord de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya SI planteja a la militància presentar-se a les eleccions amb Junts i Demòcrates Resultats de les primàries per escollir els candidats per les eleccions del 14 Comunicat envers el COVID-19 i les decisions preses pel Gobierno Comunicat sobre l'acord ERC-PSOE Comunicat sobre la sentència contra els ostatges polítics SI assumeix els compromisos proposats per l'ANC en el marc de les eleccions municipals de 2019 Eleccions municipals de 2019: Tots a una