Actualitat  

Presents a l'homenatge al MHP Puigdemont

20-09-2021

El passat dissabte 18 de setembre, una representació de l'Executiva Nacional de Solidaritat es va desplaçar al nord de Catalunya per tal de participar a l’acte de lliurament de la medalla Carrasco i Formiguera 2020 al MHP Carles Puigdemont per part de Demòcrates de Catalunya i FUNDEM. Aquesta medalla distingeix el compromís amb l'humanisme, la democràcia i els valors republicans. Des de l'any 2016, ha estat atorgada a: Muriel Casals, a títol pòstum, l'any 2016 i a l'associació Afectats per l'1-O i a en Roger Español, l’any 2017, per exemple.

Van assistir a l'esdeveniment celebrat a Prats de Molló, l'Enric Folch, l'Ester Beltrán i l'Eduard Masllorens en nom de SI. Aquest es va celebrar a la casa de Francesc Macià a l'exili, la vil·la Denise, la casa que el 122è president de la Generalitat va utilitzar l'any 1926 com a centre d'operacions i on va situar la seu de l'estat major per coordinar l'operació finalment frustrada que havia d'alliberar Catalunya de la dictadura de Primo de Rivera i d'Espanya per convertir-la en una república independent.

L'acte va ser molt emotiu i hi van participar membres de la família Carrasco Azemar, el batlle de Prats de Molló, Assumpció Lailla, Núria de Gispert i Toni Castellà de Demòcrates de Catalunya i el President de FUNDEM, entre d'altres.

Posteriorment es va fer una ofrena al monument dedicat al MHP Francesc Macià amb el que el poble de Prats de Molló el va homenatjar fa uns anys i que es troba en un jardí a un centenar de metres de la vil·la Denise.

Publicacions relacionades: Demanem garantir la majoria independentista a la mesa del Parlament i la tornada del MHP Puigdemont