Actualitat  

Política transversal per al poble, el principal

10-07-2019

Amb el lema "Allibera't" es va presentar la candidatura de Primàries a Barcelona, capgirant el panorama polític de la capital, força polaritzat i bipartidista. El cap de llista, Jordi Graupera va emprendre una campanya plena de propostes, tot promovent una nova manera de fer política amb mires a una Barcelona capdavantera i capaç de fer fora l'Estat de la ciutat. La candidatura va comptar amb una notable empenta i suport a les xarxes socials.

Que tothom suma no sempre és integrat per tothom, com va quedar palès al debat de candidats a TV3 on era l'única força que no hi era representada, tot i tenir dret a ser-hi al comptar la candidatura amb Gerard Ardanuy, regidor a l'Ajuntament. Jordi Graupera va voler transmetre les seves opinions durant el debat a les xarxes socials, destancant el missatge en el minut final del debat al seu compte de Twitter. Per contra, si que va poder participar en altres debats, com per exemple, el que va organitzar l'ANC el 8A [Tot Barcelona], el de Primàries Catalunya del 15M [Twitter], el de l'Ateneu Barcelonès el 3M o el que es va fer al Restaurant Bars per contrarrestar el debat Colau-Valls de La Sexta. Juntament amb el posicionament entorn a diversos aspectes de política municipal, va posar èmfasi en defensar el perquè cal enderrocar el processisme d'ERC i PDeCAT [vídeo sota el lema: "La independència la farem tots nosaltres si deixem de votar i fer política calculant quin amo s'enfada quan diem la veritat" [vídeo]. Va deixar clar que ens hem: "d'alliberar de la tradició catalaníssima d'haver de votar amb una pinça al nas. Allibera't del fàstic d'haver de votar els teus perquè no hi ha cap altra alternativa" .

La llista de Barcelona la va tancar simbòlicament Clara Ponsatí, amb qui es va fer una connexió en directe durant el transcurs del debat de Primàries del 4M [vídeo]. Podeu veure tots els vídeos i continguts al web de Barcelona és capital. Podeu també visionar el vídeo promocional i llegir diverses entrevistes en alguns mitjans com El Nacional, 324, Vilaweb, El Món i Betevé.

Sobretot va obtenir un gran ressò mediàtic el darrer acte de campanya el 18 de maig, on hi va intervenir Aamer Anwar, Rector de la Universitat de Glasgow [ La República], [El Punt Avui] i [Ara].

Publicacions relacionades: Reflexions al voltant de la realitat política en temps de confinament Nova Executiva Nacional i ponència política sorgida del IV Congrés Nacional Política de proximitat per a una política de veritat Missatge de suport al poble Boricua SI ALCOVER: comptem amb el poble