Actualitat  

Comunicat sobre el debat dels pressupostos

8-06-2016

Les desavinences entre la CUP i JxSí en la gestió diària de l’autonomia catalana, semblen posar en perill de manera cíclica el procés d’independència, en el que és una administració frívola i imprudent del mandat de la nació catalana del 27S.

L’elaboració del pressupost, el darrer autonomista, ha tornat a provocar soroll i desunió, quan a aquestes alçades, hauríem d’estar donant una imatge de resolució i d’unitat que no fes dubtar sobre l’objectiu final, que és la proclamació de la independència en 13 mesos. Si els pressupostos autonòmics són vitals per al procés, i d’efecte d’un any, perquè no s’han de posar d’acord? I si no ho són tant, si la independència només depèn de la voluntat del Govern i dels 72 diputats que ho van prometre, perquè s’amenaça amb l’aturada del procés? La reiteració pública de confrontació o missatges contradictoris en l’aplicació i terminis del full de ruta només pot conduir a refredar i afeblir el suport majoritari que té el procés. Des de Solidaritat doncs, exigim responsabilitat tant a JxSí i la CUP, i altura de mires i noblesa per deixar enrere la política partidista i treballar plegats per assolir la independència.

El poble català el 27S va donar la seva confiança a uns determinats partits polítics perquè fessin la independència per sobre de qualsevol altra consideració. Si no en són capaços, que deixin pas a altres formacions amb l’actitud i el coratge suficient per encarar el repte. A Solidaritat Catalana per la Independència, estem a la vostra disposició.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat sobre l'acord JUNTS-PSOE Comunicat sobre la dissolució de l'Assemblea de Representants Comunicat de SI sobre les eleccions espanyoles Jornada estratègica de debat Comunicat en motiu de la Diada Nacional 2022 Roger San Millán debat a República TV i 8TV Èxit a la presentació del llibre dels 10 anys de Solidaritat per la Independència Presentació del llibre commemoratiu dels 10 anys de Solidaritat Comunicat sobre els primers sis mesos de l'Acord de Govern entre ERC i Junts La fi d'alguns dels peatges #NoVullPagar