Actualitat  

Posicionament per la investidura del President de Catalunya

6-02-2018

Des de Solidaritat Catalana per la Independència volem manifestar el nostre estupor per la discrepància manifesta entre els  dos partits majoritaris del sobiranisme català per a la investidura del President de Generalitat. Després que el bloc partidari de la independència hagi guanyat la majoria absoluta dels escons del Parlament, no és de rebut la manca d’una estratègia conjunta per a la legislatura que ha de desenvolupar la República.

Les eleccions del 21D van ser convocades de manera il·legítima pel Gobierno español, fet pel qual, des de SI vam reflexionar sobre fer una crida al boicot en la participació. És el que es mereixia la situació, ja que nosaltres ja teníem el President, el nostre Govern i el nostre Parlament. Tanmateix, vam fer una crida a la participació per no deixar els partits unionistes amb el control total de les institucions i perquè els partits sobiranistes es presentaven amb un programa clar: desplegar la República Catalana. En aquell moment ja teníem 4 persones a la presó i 6 persones a l’exili de Brussel·les.

El punt comú dels programes dels partits pro-independència era el desenvolupament de la República i obeir el mandat de l’1-O. No era acatar l’article 155 i governar un Parlament autonòmic. Tant és que JxCat tingui dos escons més que ERC i que la CUP tingui ara 4 diputats. Hem guanyat als unionistes i hem de fer la República.

Demanem que es fixi l’estratègia conjunta i única, mirant pel bé conjunt del país i del poble català, més enllà dels interessos legítims de partit i amb aquest propòsit manifestem el següent:

• Amb el resultat de les eleccions, el President de la Generalitat no pot ser un altre que el Sr. Carles Puigdemont. Ell encarna la desobediència del 155, la recuperació de la dignitat i, a més, és el candidat de la llista independentista més votada i a qui tots li reconeixíem el dret a ser-ho durant la campanya electoral. Si ERC demana canviar de nom o JxCat delega en una altra persona, ho considerarem un frau electoral als ciutadans que vam votar independència.

• President de la Generalitat només n’hi ha un. No té adjectius de simbòlic, efectiu o qualsevol altra accepció. Demanem que es deixin de cercar eufemismes o sinònims ocurrents que només fan que confondre a l’opinió pública i crear desorientació a la població.

• La investidura del Sr. Carles Puigdemont té dos possibles solucions: la investidura telemàtica o la investidura presencial. Un país normal té el seu President residint al territori.

• Qualsevol de les dues mesura per investir com a President el Sr. Carles Puigdemont, pot posar en una situació jurídica molt complicada els diputats que han hagut d’acceptar l’acatament de la Constitució espanyola per sortir de la presó, ja que desatenen les mesures cautelars del TC. És humanament comprensible però, també creiem que si això ha de limitar l’actuació d’un Parlament que vol dirigir-se cap la plena sobirania i el desenvolupament de la República, haurien de lliurar l’acta de diputat i deixar pas a persones amb la capacitat jurídica per actuar.

• Només en el cas que no s’investís el Sr. Carles Puigdemont, la situació política de buit de poder del govern de la Generalitat forçaria el país a unes noves eleccions, amb un nou candidat que encapçalés la candidatura sobiranista.

• L’Estat espanyol ha demostrat amb la força i la repressió, que mai negociarà el dret a l’autodeterminació de Catalunya. Sabem que el problema és allà però, la solució és aquí i només depèn de nosaltres.

El poble de Catalunya ha demostrat el coratge, la valentia i la disposició a encarar-se a un Estat demòfob i autoritari. Demanem que els dirigents polítics estiguin a l’alçada del transcendent moment històric que estem vivint i finalitzin allò que vam declarar l’1 d’octubre i que teníem a tocar però, que va quedar interromput de manera sobtada.

Solidaritat Catalana per la Independència, amb el seu caràcter ideològicament transversal i amb la ferma convicció que només assolint la independència podrem aconseguir fer tornar els presos i confegir un país plenament democràtic i de caràcter social, es posa a disposició de les formacions civils i polítiques sobiranistes per a completar el camí iniciat.

Executiva Nacional Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat sobre l'acord de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya Us emplacem a fer-vos apoderats i apoderades de Junts per Catalunya Resultat de la consulta a presentar-se SI amb Junts i Demòcrates de Catalunya President: No posi les urnes! SI no participarà a la 2a Convenció de Primàries Catalunya 1a Convenció Nacional de Primàries Catalunya Primàries Catalunya Primàries per la República, ANC i Primàries Barcelona creen «Primàries Catalunya» Posicionament sobre la nova presidència del Govern Posicionament davant la situació d'empresonament i exili dels dirigent polítics independentiste