Actualitat  

Tarifes socials a escoles bressol?

Les escoles bressol cobreixen l’etapa d’educació infantil 0-3. Una etapa on la motivació i estimulació del nadó esdevé importantíssima pel seu futur vital, pel seu desenvolupament escolar i sociabilització. Malgrat aquesta importància, és la gran oblidada de l’administració.

A Barcelona l’oferta pública de l’ajuntament és escassa i no cobreix ni de bon tros la demanda dels barcelonins i barcelonines.

El govern actual del consistori -Barcelona en Comú (BEC)- ha recuperat la gestió de dues de les escoles bressol que en Xavier Trias havia privatitzat i ens congratulem d’aquest fet. En una societat on les dones estan encara discriminades en l’aspecte laboral, en sous, en horaris i en l’atenció i cura de familiars, aquesta manca d’oferta de places públiques en l’etapa 0-3 és insostenible si Catalunya vol ser un país referent a l’arc mediterrani en justícia i benestar social.

La nova tarifació que ha introduït la nostra alcaldessa –social en diuen– no fa res més que tornar a fer recaure tot el pes en la classe mitjana, d’altra banda prou castigada i empobrida per la crisi i el descens dels sous. El preu estàndard a les escoles bressol municipals de Barcelona per tothom és actualment de 289 €/mes i a partir del proper curs passarà a ser calculat segons la renda familiar. La idea ja s’està duent a terme en d’altres municipis.

A Solidaritat Catalana Barcelona sabem que aquest preu és impensable per famílies amb ajuts socials i economies amb greus dèficits i estem a favor de reduir aquesta quota considerablement en aquests casos, però també volem denunciar que la classe mitjana que
actualment paga hipoteques o lloguers de 700 € o més a Barcelona cobrant sous que tot just serveixen per pagar despeses i amb horaris extensius, no es pot permetre rebre la càrrega que Ada Colau li vol fer assumir. Com sempre, al del mig li toca el rebre. Pagar 660 €/mes com a mínim per 2 fills amb una renda familiar de 50.196€ no és cap ganga.

Si l’Ajuntament te un superàvit de 100 milions € aquesta no hauria de ser la mesura que toca.

Volem més escoles bressol públiques que recullin la gran demanda de places que existeix a Barcelona i que es revisin els trams de tarifació perquè no siguin sempre els mateixos els que suportin el pes de l’economia.

Virgínia Vallejo