Actualitat  

Comunicat de l'Executiva Nacional

9-03-2016

Des de Solidaritat Catalana per la Independència veiem amb preocupació el desenvolupament de l’aplicació del full de ruta, d’ençà de l’acord i la formació del nou Govern de la Generalitat.

Per una banda, els fets que s’acaben concretant, no semblen correspondre’s amb el que s’estableix en els plans previstos. Si bé s’especifica clarament la no submissió al TC, s’han canviat els noms de les conselleries, s’han recorregut al mateix tribunal totes les suspensions, se li ha donat en definitiva, una autoritat que crèiem superada per la resolució de ruptura que es va aprovar al Parlament el 9N. Per l’altra banda, veiem unes grans diferències entre les recents declaracions del MHP Puigdemont, respecte a les que realitzen altres membres del seu entorn, que tendeixen a dilatar el procés, reduir la victòria independentista del 27S, canviar objectius com ara un nou referèndum, pactar votacions en un parlament espanyol que no és el nostre o parlar de negociacions amb un Estat que només entén la submissió com a relació amb els catalans. Tant si correspon a una estratègia comunicativa, com si són errors personals dels que fan aquestes declaracions, tenen el seu efecte negatiu en forma de desconcert, desmobilització i desunió del moviment independentista, majoritari a la nació. Les nostres reunions realitzades amb JxSí i la CUP, no han servit tampoc per aclarir les contradiccions.

A la vista de tot això proposem:
– L’aplicació ferma i sense dilacions del full de ruta del 27S, al qual vam donar suport i que va obtenir l’aval majoritari del poble català.
– La concordança en les declaracions públiques de tots els membres del govern i dels partits que el sustenten, per transmetre una imatge de resolució i unitat, tan necessària en els 16 mesos que resten per a proclamar o declarar la indepèndencia

Des de la renovada Executiva Nacional de SI, volem seguir donant marge de confiança en aquells que van prometre fer la independència en 18 mesos. Volem seguir col·laborant amb les nostres institucions per a que el procés culmini amb èxit. Però els terminis s’esgoten i és el nostre deure patriòtic advertir dels possibles canvis de direcció o dels retards injustificats dins el procés. Com és també el deure patriòtic i democràtic dels 72 diputats independentistes, vetllar per l’aplicació correcta del full de ruta pel qual van ser escollits. No fer-ho implicaria haver d’assumir responsabilitats davant de la nació catalana. Entre tots, encara estem a temps de fer allò pel qual tenim un mandat explícit i democràtic: la Independència. No ens falleu.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat sobre l'acord JUNTS-PSOE Comunicat sobre la dissolució de l'Assemblea de Representants Comunicat de SI sobre les eleccions espanyoles Diada Nacional 2022 Comunicat en motiu de la Diada Nacional 2022 Comunicat sobre els primers sis mesos de l'Acord de Govern entre ERC i Junts Diada Nacional 2021 Manifest conjunt en ocasió de la Diada Nacional de 2021 Comunicat sobre l'acord de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya Comunicat envers el COVID-19 i les decisions preses pel Gobierno