Actualitat  

El Bloc Municipal Cerdanyola proposa potenciar la participació ciutadana i la transparència

14-05-2016

El Bloc Municipal a Cerdanyola impulsarà tres mocions al proper ple municipal sobre la potenciació del Portal de transparència municipal, la implantació dels pressupostos participatius i la represa de la reforma del ROM.

Després de la constitució del nou govern, i que aquest hagi fet públic l’acord programàtic pel que queda de legislatura, el portaveu del Bloc Municipal, Guillem Ortega, afirma que, “la partitura d’aquest acord ja ens agrada, però per un inici de legislatura, no quan ja ha passat una quarta part, com a declaració d’intencions està molt bé però hi trobem a faltar el com i el quan, és per aquest motiu que el Bloc volem impulsar mocions que ajudin a encarrilar algun d’aquests punts ja que nosaltres els tenim força treballats.”. Des del Bloc consideren que “cal anar per feina per tal que Cerdanyola desperti de la letargia en que ha estat”.

Sobre la moció sobre Transparència i Accés a la informació de l’Ajuntament de Cerdanyola, Ortega recorda que “tots els partits s’omplen la boca parlant de transparència però a l’hora de la veritat tenim un portal municipal que serveix de ben poca cosa, hi manca contingut i utilitat, serveix per complir la llei i justet”. Des del Bloc demanen que “el portal inclogui l’agenda política dels regidors, les mocions que s’aproven al ple i informació sobre la despesa de la seva aplicació i l’estat de l’execució entre d’altres informacions útils per la ciutadania, com el cost dels diferents serveis municipals.

La segona de les mocions que volen impulsar al ple municipal, serà en favor de la implantació dels pressupostos participatius, ja que consideren clau la participació de la ciutadania en tots els àmbits de decisió política. Ortega recorda que “aquesta és la tercera vegada que des del Bloc volem impulsar els pressupostos participatius com a eina de participació ciutadana en la gestió de la ciutat, les anteriors cap partit polític, ni tan sols aquells que fan bandera de l’apoderament de la ciutadania hi ha volgut donar suport, esperem que a la tercera vegada vagi la vençuda, i el govern se la faci seva, ja que en cas contrari estaran incomplint l’acord programàtic que ells mateixos han fet públic”.

La darrera moció que el Bloc vol impulsar en aquest plenari és per reprendre la tasca de redacció de la reforma del Reglament Orgànic Municipal, que va quedar interrompuda la legislatura passada “sense que cap partit representat al consistori hagi mostrat la voluntat de reprendre aquesta tasca fins ara, i comença a ser urgent” segons afirmen des del Bloc Municipal.

Publicacions relacionades: SI assumeix els compromisos proposats per l'ANC en el marc de les eleccions municipals de 2019 Eleccions municipals de 2019: Tots a una Eleccions municipals de 2019: En Marxa Ple suport a les primàries obertes proposades per en Jordi Graupera Cerdanyola del Vallès: amb raons de pes Per una transparència real: "El Ple no hauria de ser un mercat"