Actualitat  

Primàries internes fallides a ERC

27-09-2018

El despropòsit d'ERC des-nomenant Alfred Bosch com a alcaldable a Barcelona després d'haver estat escollit per primàries internes i proposar a dit a Ernest Maragall, és una potinejada política que farà molt de mal. No només menysté un dels millors instruments democràtics i de maduresa ciutadana com és el procés de primàries per a l'elecció dels representants sinó que demostra la mínima consideració pels militants d'ERC. Imagineu-vos la insignificant importància que tindrà la direcció d'aquest partit per la resta de ciutadans, inclosos els independentistes.

Els qui realment posem la independència de Catalunya per davant de qualsevol altre consideració de la política partidista catalana, ho estem passant malament des de fa una bona temporada. De fet des d'aquells dos minuts del 27 d'octubre que van passar entre la declaració  la independència i la seva suspensió, no tenim cap moment d'alegria sostinguda. Tot són decepcions i sobresalts.

Les eleccions municipals del maig del 19 i en concret les que a mi m'afecten; les de Barcelona, són un veritable maldecap per tots aquells que creiem fermament que la política ha d'estar al servei del poble i no el poble al servei dels polítics. La metodologia de fer primàries per escollir el candidat i la resta de membres de la llista electoral és sens dubte la millor manera de fer participar al ciutadà en la determinació dels seus representants. Generar debat entre els qui es presenten, atorgar la responsabilitat de rendir comptes directament als ciutadans, atorgar la maduresa a la població d'escollir representants, ... això també és fer República. De fet, fer República és fer accions que dipositin el mandat en el poble.

Dirigents d'ERC, fer primàries entre els militants per desfer els resultats i proposar un altre candidat, no amplia la base republicana, més aviat l'escurça. Menys paraules i més fets.

Manel Manzanas
Secretari de política externa i institucional de Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Resultats de les primàries per escollir els candidats per les eleccions del 14 SI inicia el procés de primàries per escollir candidats pel 14F SI no participarà a la 2a Convenció de Primàries Catalunya 1a Convenció Nacional de Primàries Catalunya Primàries Catalunya 15D: Primera volta de primàries Barcelona Acte de signatura del «Segell Republicà» del candidat a 'Primàries Barcelona' David Folch Primàries per la República, ANC i Primàries Barcelona creen «Primàries Catalunya» Solidaritat Catalana per la Independència dóna suport al projecte «Primàries per la República» Ple suport a les primàries obertes proposades per en Jordi Graupera