Actualitat  

Atac judicial al procés participatiu del 9N

28-06-2016

La decisió de les autoritats espanyoles de seguir amb el procés judicial contra l’anterior MHP Artur Mas i les ex-conselleres Rigau i Ortega, conjuntament amb la conxorxa de les clavegueres del Ministeri de l’Interior, demostra que l’Estat farà servir tots els recursos per torçar la voluntat dels catalans. Els nostres representants han de tenir en compte que el recurs de la por s’ha fet i es farà servir per aturar qualsevol acte que impliqui una confrontació amb el poder espanyol, ni que aquest sigui només en aparença.

Les mesures a prendre davant aquest atac ja estan explicitades en el full de ruta i l’acord del 9N2015, i depenen només de la decisió dels 72 diputats independentistes al Parlament. La prevista proclamació de la independència suposaria de facto l’alliberament del jou de la justícia espanyola. I en tot cas, el Parlament català té la sobirania necessària atorgada el 27S, per prendre mesures unilaterals que impliquin un trencament de fet i autèntic contra l’arbitri que encara tenen les lleis i els jutges espanyols sobre tots els catalans.

Des de Solidaritat Catalana per la Independència donem, doncs, suport a tots els encausats pel procés participatiu del 9N, en tant que representants escollits pel poble català assetjats per un Estat que ja no hauria de ser el nostre. I davant l’actitud hostil d’aquest, val més apostar per passos definitius i irreversibles per assolir la independència.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: SI inicia el procés de primàries per escollir candidats pel 14F Davant l'atac judicial espanyol