Actualitat  

La sínia

31-03-2016

Ens diuen que hem d’esperar a tenir les estructures d’Estat per fer la independència. Però automàticament es queixen que tota estructura d’Estat és anul·lada pel Tribunal Constitucional, que no es pot desobeir -diuen- per no precipitar l’ofensiva judicial. Per tant no hi ha estructura d’Estat ni independència possible perquè primer cal crear les estructures d’Estat que el TC anul·la i que no es pot desobeir per no precipitar l’ofensiva judicial.

També ens diuen que només es pot desobeir una vegada “la definitiva”, i que per fer-ho primer calen les estructures d’Estat que anul·la el TC, el TC que no es pot desobeir perquè només es pot desobeir una vegada “la definitiva” quan tinguem les estructures d’Estat que anul·la el TC que no es pot desobeir.

A tot això, sabeu perquè es diuen estructures d’Estat? Perquè només els estats les tenen i les creen quan són estats, perquè només es poden crear quan ja ets Estat, com el seu nom indica.

Aquest diumenge es va commemorar la Declaració d’Independència d’Irlanda del Regne Unit, que ni tan sols tenia ni un Parlament autonòmic com el català.

Uriel Bertran
Secretari Nacional de Política