Actualitat  

Nova Executiva Nacional i ponència política sorgida del IV Congrés Nacional

28-10-2019

El passat dissabte 26 d’octubre es va celebrar el IV Congrés Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència (SI).

Durant el Congrés es van tractar diferents punts, en els quals hi havia la nova ponència política en la que subratllem una vegada més que l’acord amb Espanya és impossible, ja que partim d’una anàlisi històrica de la mentalitat de l’estat espanyol, que és militar i que veu en la negociació una derrota. El nostre missatge ha estat sempre clar, cal una majoria absoluta del Parlament de Catalunya determinada a declarar la independència de forma unilateral, tal com han fet altres nacions del món.

SI sempre ha fet una aposta clara per la radicalitat democràtica, com una manera de superar les debilitats de les formacions clàssiques, que s’han emmotllat al sistema de partits espanyol, basat en una llei electoral que acumula el poder a les cúpules fent mes fàcil el control de la democràcia.

La constatació, altre cop, de la necessitat d'un relleu dels dirigents i les estructures polítiques del país, ens refermen en la proposta que fem i que hem fet sempre de buscar la creació i el reforçament d'un espai alternatiu que pugui competir, amb possibilitats d'èxit, amb aquells partits que no han sabut complir el mandat de l'1 d'octubre.

Per aquest motiu hem participat i donat suport des de l’inici al projecte polític de PRIMÀRIES CATALUNYA el qual pretén redreçar les principals debilitats del sistema polític català. Malgrat comptar amb la negativa dels partits independentistes tradicionals a concórrer-hi, l’aposta és clara en aquest sentit, ja que es tracta d’un espai polític que és totalment obert i transversal, de regeneració política, amb llistes obertes i plenament democràtic. Un espai polític real que vol construir la unitat de l’independentisme des de baix, donant el poder de decisió a les bases.

Altrament es va tractar els contactes fets per l’Executiva Nacional amb el  Consell per la República i Solidaritat, sempre i quan aquestes relacions  puguin aproximar de manera clara la Catalunya autonòmica actual a la  Catalunya com a Estat independent. En el IV Congrés, es va acceptar per majoria dels assistents continuar amb les converses amb els representants del Consell per la República i fer arribar  propostes de qualsevol àmbit, tot i no tenir un espai dins del seu Consell.

Els adherits de SI estan disposats a participar en qualsevol organisme que porti realment a la  independència si hi ha accions concretes i reals cap a la plena implementació de la República. 

Així mateix, es van renovar els càrrecs de responsabilitat de la nova Executiva Nacional consistents en:

• Secretaria general i de territori (Roger San Millán)
• Organització, jurídico-financera i de política municipal (Ester Beltrán)
• Relacions institucionals i internacionals (Enric Folch)
• Formació, estudis, programes, anàlisi i estratègia (M. Teresa Sierra)
• Mobilització i accions exteriors (Josep González Gil)
• Comunicació i atenció als adherits (Eduard Masllorens)

Finalment va haver-hi un acte de cloenda en el que hi van participar Toni Castellà (Diputat al Parlament de Demòcrates de Catalunya), Albert Torelló (portaveu de Joves Demòcrates de Catalunya), Josep Manel Ximenis (membre de Primàries Catalunya) i Roger San Millán (Secretari general i de territori de SI).

Podeu descarregar-vos la Ponència política fent clic aquí.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència.

Publicacions relacionades: Nova Executiva de Solidaritat Diada Nacional 2022 Comunicat en motiu de la Diada Nacional 2022 Diada Nacional 2021 Manifest conjunt en ocasió de la Diada Nacional de 2021 SI assisteix a una nova reunió del Consell per la República Energies renovables a les Terres de l'Ebre Reflexions al voltant de la realitat política en temps de confinament 1a Convenció Nacional de Primàries Catalunya Política transversal per al poble, el principal