Actualitat  

Política de proximitat per a una política de veritat

10-01-2019

ALCOVER com sempre fa de la transparència una de les seves màximes, gest que felicitem. L'objectiu que es proposa és que ho compleixin els altres membres de l'Ajuntament, com van demanar en una moció [+ El Punt Avui]. Lluís Català, regidor de SI, va organitzar conjuntament amb altres entitats de la ciutat un acte d'homenatge al president Lluís Companys en el 78è aniversari del seu afusellament [+ El Vallenc]. També va comunicar fa unes setmanes que ja tenia decidida la seva renovació de candidatura per a les eleccions municipals de maig de 2019.

Entre d'altres mocions, en el Ple de BEGUR d'octubre es va aprovar garantir els llocs de treball relacionats amb el mar [+ Ràdio Begur 25/10/2018]. En Marià Renart, primer tinent d'alcalde, va rebre oficialment la trentena de participants a la primera trobada de "Postcrossing", acte de promoció turística, que també va comptar amb la presència del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat [+ Ràdio Begur 21/10/2018].

Decisiu va ser el debat obert per la revifalla d'una urbanització costanera al litoral, que ha trasbalsat el mandat municipal des de 2015 [+ Ràdio Begur 06/10/2018]. Destaquem una novetat al Consistori: Marià Renart a mitjans de desembre va decidir deixar la regidoria i passar a l'oposició juntament amb ERC i el PSC; en el transcurs del Ple extraordinari celebrat el 18D es va donar a conèixer la modificació del Grup Municipal i s'ha nomenat en el seu lloc Mònica Martínez Carrió de JuntsxBegur-Esclanyà-ERC-AM [+ Ràdio Begur 21/12/2018].

Celebrem el front comú dels alcaldes de la Ribera contra el macroabocador de residus industrials de Riba-Roja, en defensa de la terra i el medi ambient. Entre ells els membres de SI Josep M. Gonzàlez Gil, alcalde de RASQUERA i el regidor de medi ambient, Albert Mani [+ Ebre Digital] i [+ Aguaita.cat].

Felicitem al nostre alcalde per la la seva acció municipal en favor d'un model econòmic basat en el turisme rural i gastronòmic i pels treballs de prevenció d'incendis forestals, entre d'altres. També per la divulgació cultural en la presentació de llibres: "El balneari de Cardó: el pasat d'un somni" de Laura Tienda i Albert Curto publicat per Pagès Editors, el 3N i "Trenta-quatre dies de tardor i primavera: diari de presó" de la consellera Meritxell Borràs el 28N, ambdós actes presentats per Josep M. Gonzàlez. Felicitem també la participació a la Marató de TV3 a l'igual que a la resta de municipis amb actes de música i dansa destinats als nens malalts a FLIX i amb xerrades divulgatives sobre malalties relacionades amb el càncer a RASQUERA.

A L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ i a tot arreu, tota pregunta ha de tenir una resposta: Aida Morgades, regidora de Som Espluga, recorda que "el 2017 van proposar que s'elaborés un informe sobre les mocions aprovades durant la primera meitat de legislatura, però la iniciativa no va prosperar perquè l'equip de govern hi va votar en contra" [+ Espluga FM Ràdio].

El grup municipal de SOM Espluga va presentar el seu full de ruta de cara a les eleccions municipals del 2019 [+ Vídeo]. Els punts principals a destacar reafirmen el més fervorós activisme i la força del treball en equip per a una millor ESPLUGA i és per això que van organitzar una sèrie d'entrevistes amb experts en diferents àmbits per anar redactant el programa de la seva candidatura [+ Som Espluga]. Destaquem les deu propostes presentades amb la finalitat d'impulsar el comerç local. Batejar la rotonda del casal com a Plaça 1 d'octubre i aparellar noms de carrers existents amb els noms dels presos polítics i exiliats són dues de les propostes que també estan damunt la taula.

Celebrem l'aprovació el passat 9O dels pressupostos participatius per valor de 150.000€ a L'AMETLLA DEL VALLÈS [+ Ajuntament de l'Ametlla del Vallès]. Els ciutadans els van aprovar votant a través d'un web habilitat per a l'ocasió, escollint un màxim de tres propostes presentades que haguessin superat criteris tècnics.

Publicacions relacionades: Reflexions al voltant de la realitat política en temps de confinament Nova Executiva Nacional i ponència política sorgida del IV Congrés Nacional Política transversal per al poble, el principal