Actualitat  

Un any després del 27S

27-10-2018

Ja ha passat un any des del dia en què el Parlament de Catalunya va aprovar la proposta de resolució que regula la proclamació de la República Catalana amb 70 vots a favor. Una majoria a la Cambra catalana, que no ha estat aprofitada en absolut, ans el contrari, per por de la reacció de les diferents institucions espanyoles.

Recordem amb tristesa que la proclamació de la República Catalana ni tan sols va ser publicada al DOGC.

La proposta de resolució, que assumia la declaració d'independència signada el 10 d'octubre pels diputats de JuntsxSí, ERC i la CUP, afirmava literalment que "la República Catalana es constitueix com a estat independent i sobirà".

Evidentment no som un Estat independent i sobirà. I malauradament no en tenim notícies...

Les giragonses dels dirigents polítics, suposadament independentistes, s'ha anat allargant aquests darrers 365 dies, amb diverses farses i capteniments (Consell de la República, la suspensió de diputats exiliats i a la presó per ordre del jutge Llarena, Fòrum Cívic i Social, compliment del 155 aplicat pel Senat espanyol sense dimissions de cap càrrec de lliure designació del Govern, nou model lingüístic presentat pel Departament d'Ensenyament aquesta mateixa setmana sense l'acord de la comunitat educativa...).

El fracàs dels polítics, que suposadament ens havien de dur a la independència, ha estat majúscul.

Malgrat que el poble es va autoorganitzar i va fer possible el Referèndum d'Autodeterminació de l'1 d'octubre de 2018 i s'hi va jugar la integritat (moral i física), la classe política sotmesa per la mentalitat autonomista, ens ha dut a una nova humiliació immerescuda i a una reculada en tota regla.

La inèrcia cap al nou Estat independent català hi era. El compromís del poble es va demostrar sobradament aquell dia. La buidor ha estat enorme.

Som conscients que l’empresa no era fàcil, però les condicions hi eren sobradament. Fins i tot el President a l’exili, el MHP Carles Puigdemont ha reconegut posteriorment l’error de no seguir endavant -48h després del Referèndum i seguint les Lleis de Transitorietat que ell i la resta del Parlament havia aprovat- i fer efectiva la República catalana.

Molt Govern efectiu, molta retòrica i molts moviments volubles després, ens trobem amb «diferents manobres fent les mateixes obres». Partits polítics hegemònics estan atemorits i totalment submisos als poders de l'Estat espanyol. No manifesten el coratge i l'actitud ni la determinació necessària per a la construcció i implementació del nou Estat sobirà. Com ja hem manifestat en anteriors ocasions, està clar que ells no ens hi duran.

Si s’han d'acabar assumint les conseqüències d'un exili o d'una presó, tant per tant, valia més haver proclamat realment la Independència i fer efectiva la República en tota la seva magnitud, és a dir tancament de caixes, control del territori, hisenda pròpia i entrada en vigor de la LTJ, que no assumir les conseqüències d'aquestes circumstàncies totalment injustes, però a més a més per no haver fet res, res per la qual cosa se'ls va votar.

És per això que reclamem una renovació de la classe política i donem ple suport al projecte de Primàries Catalunya www.primariescatalunya.cat, ja que és el millor mecanisme democràtic i transversal per a escollir els nostres representants polítics. Des de Solidaritat treballem per enfortir aquest projecte col·lectiu com a una poderosa eina que -mitjançant primàries obertes a la ciutadania compromesa i lleial al mandat de l'1 d'octubre- ens permetrà conèixer el compromís per implementar la independència i decidir directament qui ens ha de representar.

Lamentant aquest any perdut, Solidaritat Catalana per la Independència dóna suport a la iniciativa de l'ANC per demanar la publicació al DOGC de la DUI i posa de nou la seva ideologia progressista, transversal i nítidament independentista, juntament amb la seva organització democràtica participativa i el seu capital humà,  a disposició d'aquells qui veritablement volen culminar allò que el poble ha votat.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Després del Suquet, ara toca Independència!