Actualitat  

Davant l'atac judicial espanyol

23-11-2016

SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA dóna i donarà suport a tots els perseguits per la justícia espanyola en defensa pacífica i democràtica de les seves idees independentistes, siguin càrrecs electes o persones de la societat civil .

Els darrers dies hem assistit a la detenció i posada en llibertat de Montse Venturós, alcaldessa de Berga, amb la intervenció dels Mossos d’Esquadra, i la compareixença de Santiago Espot a l’Audiència Nacional. És previsible que els propers mesos hi hagi més encausats per la justícia espanyola i, per tant, cal que tant JxSí, com la CUP, com totes les entitats independentistes, adoptin una estratègia conjunta i consensuada per evitar el desgast innecessari i contraproduent del cos dels Mossos, que, recordem, serà un element fonamental per a la celebració del Referèndum i la Proclamació d’Independència.

No hi ha res en el full de ruta i les seves variacions que impedeixi avançar i aprovar la Llei de Transitorietat Jurídica per urgència, que alliberaria tots els funcionaris i també els Mossos de les responsabilitats davant l’Estat espanyol de les seves actuacions sota sobirania catalana. Els esdeveniments es poden anar precipitant i la falta de previsió i els mesos que encara manquen poden generar desconfiança i boicotejar les relacions entre JxSí i la CUP i malmetre la unitat independentista. Cal una resposta política que no sigui l’acceptació per part del Conseller d’Interior de les resolucions espanyoles, en flagrant contradicció amb la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament. I cal una presa de decisions que inclogui també la promoció de persones de reconegut patriotisme als càrrecs fonamentals que permetin el control efectiu del territori, incloent tota la línia de comandament dels Mossos i la seva direcció política. No ens podem permetre tornar a tenir un cas De Alfonso, director de l’Oficina Antifrau, que ja vam denunciar en solitari, en els moments claus de l’emancipació.

La proclamació de la independència només ‘assolirà amb la determinació, la previsió, la unitat, i la protecció tant dels encausats com dels funcionaris de la Generalitat per a que puguin desenvolupar les seves funcions sota l’empara de la legislació catalana. Urgeix doncs tirar endavant les Lleis de Desconnexió. Estarem sempre al costat de la gent valenta.

Executiva Nacional Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat de SI sobre les eleccions espanyoles Comunicat envers les eleccions espanyoles del 28A Moció contra la presència de l'exèrcit espanyol al Saló de l'Ensenyament Per a l'Espluga de Francolí el que va per davant són els Principis Posicionament davant la situació d'empresonament i exili dels dirigent polítics independentiste Atac judicial al procés participatiu del 9N Solidaritat no participarà en les eleccions espanyoles SI a les eleccions espanyoles del 26J?