Actualitat  

Que comenci la campanya pel Sí

17-03-2017

Solidaritat Catalana per la Independència demana l’inici immediat de la campanya unitària d’entitats i partits polítics independentistes per promoure el vot pel Sí en el Referèndum d’Autodeterminació previst com a molt tard per al mes de setembre.

D’aquí uns dies ja farà exactament 18 mesos de les eleccions plebiscitàries del 27S. El més rellevant és que queden aproximadament 6 mesos per la ruptura definitiva del marc jurídic espanyol a través d’un referèndum d’independència vinculant, encara que sigui amb l’oposició del govern espanyol. Aquest és el compromís irrenunciable del govern català un cop modificat el full de ruta original. És per tant peremptori el llançament de la campanya pel Sí unitària de tots els partits i de tota la resta d’organitzacions independentistes. Proposem que s’anomeni “Sí Catalunya – Sí Independència” i que sigui amb un format potent amb el major nombre de gent possible explicant els arguments del Sí. Aquest fet tindria nombrosos elements positius com generar de nou la il·lusió entre l’independentisme, evitar qualsevol nova dilació en l’acompliment del mandat del 27S i el 9N i impedir possibles tàctiques partidistes que poguessin menar a unes noves eleccions autonòmiques sense haver proclamat la independència.

Mentre no es configuri aquesta acció unitària, Solidaritat continuarà la campanya pel Sí iniciada ja el mes de desembre passat dins la plataforma Demòcrates pel Sí -formada per Demòcrates de Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència i altres col·lectius cada cop més nombrosos- o bé en altres tipus de formats. Sempre amb l’objectiu d’assolir de forma efectiva la independència en aquesta legislatura tal com el poble ja ha reclamat democràticament.

Executiva Nacional Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Solidaritat, dins la campanya unitària pel Sí Des de Solidaritat ens sumem a la Campanya pel Sí Campanya pel Sí