Actualitat  

SI planteja a la militància presentar-se a les eleccions amb Junts i Demòcrates

29-12-2020

L’Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència considera que les properes eleccions han d'en configurar-se com unes eleccions en què l’independentisme defineixi clarament el full de ruta cap a la Independència.

Per aquest motiu s'ha decidit sotmetre a la decisió dels adherits la possibilitat de presentar-nos a les properes eleccions conjuntament amb unts per Catalunya (JxCat) i Demòcrates de Catalunya (DC), amb la possibilitat d’ocupar un lloc a la llista per la circumscripció de Barcelona.

Considerem, per tant, que el programa electoral i l'ideari pel qual neix Solidaritat Catalana per la Independència el 2010 és incorporat al programa electoral de JxCat, fet que ho interpretem com un gran avenç en termes nacionals que obre un escenari totalment nou ja que, per primera vegada, hi ha un partit que pot governar disposat a fer la independència de debò, no només a parlar-ne.

L'Executiva Nacional de SI considera que això fa replantejar l'estratègia amb la qual s'encaraven les properes eleccions nacionals del 14F i, fonamentats en els principis de radicalitat democràtica, sotmet a referèndum intern la següent pregunta:

Creus que Solidaritat per la Independència s’ha d’incorporar a l’acord polític signat entre Demòcrates de Catalunya i Junts per Catalunya sota el títol "Lleials a l’1 O! Activar la Declaració d’Independència de 2017"?

La votació tindrà lloc entre els dies 30 i 31 de desembre de 2020 (ambdós inclosos) i serà sotmesa als adherits i adherides, simpatitzants i integrants de la llista aprovada en primàries de Solidaritat. L’acord es considerarà ratificat si el nombre de vots afirmatius supera els negatius.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat sobre l'acord JUNTS-PSOE Comunicat de SI sobre les eleccions espanyoles Comunicat sobre els primers sis mesos de l'Acord de Govern entre ERC i Junts Comunicat sobre l'acord de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya Us emplacem a fer-vos apoderats i apoderades de Junts per Catalunya Resultat de la consulta a presentar-se SI amb Junts i Demòcrates de Catalunya Resultats de les primàries per escollir els candidats per les eleccions del 14 SI assumeix els compromisos proposats per l'ANC en el marc de les eleccions municipals de 2019 Comunicat envers les eleccions espanyoles del 28A Eleccions municipals de 2019: Tots a una