Actualitat  

Solidaritat, referent de l'independentisme unilateral

23-03-2016

El passat dissabte 5 de març vam celebrar el nostre III Congrés Nacional a Barcelona; a diferència dels dos anteriors, el primer a Manresa i el segon a Vic, aquest cop no hi havia morbo, a Manresa per veure si assistia Laporta a punt del cop de porta per ser regidor a Barcelona ciutat amb ERC i a Vic per veure quants quedàvem després de la desfeta electoral de les eleccions al Parlament 2012. Aquest cop, lluny de les aglomeracions dels dos anteriors, va ser un congrés tranquil, amb un debat constructiu i positiu, amb gent compromesa i convençuda. Estem vius i continuem al peu del canó!

Quan les organitzacions polítiques amb representació parlamentaria canvien el seu discurs polític depenent del moment, dels interessos electoral i partidistes  i/o la conjuntura de la política espanyola, Solidaritat (SI) es manté ferma amb el mateix discurs, el nostre ADN continua sent aquell mateix que un dia va merèixer la confiança de més 100.000 electors i ens va permetre assolir quatre diputats, som els de la DUI (Declaració Unilateral d’Independència) , l’alliberament de la nostra pàtria serà unilateral o no serà.

I el darrer congrés va servir per ratificar el nostre discurs polític, unilateralitat i transversalitat; defugim el debat ideològic, tot i que majoritàriament els nostres adherits ens declarem de centre-esquerra, entenem que l’objectiu és assolir l’Estat Català i no hi haurà  revolució sense independència. Aquell que es declari independentista per damunt de la seva ideologia política (dretes – esquerres) és benvingut a la nostra organització política. El  desacord serà segurament en quina és la majoria que legitima una DUI i amb aquells que prioritzen la revolució (esquerra anti-capitalista) a la independència.

A la Nau Bostik vam escollir l’ Executiva Nacional (EN), alguns van fer un pas al costat recolzant noves cares amb il·lusió i piles recarregades, amb una reforma dels estatuts per facilitar la participació dels adherits i garantir la transparència en les decisions, acordant també una direcció col·legiada on els membres de l’EN tinguessin la mateixa representativitat i pes polític, suprimint la figura del President i el Secretari General.

El 2010 en les eleccions al Parlament, Osona va ser el pal de paller de SI, essent la segona força política a Vic i comarca, a les municipals del 2011 Vic va ser la ciutat més gran on vam obtenir representació; avui la nostra representació és mínima perquè els ciutadans així ho han decidit, però a Solidaritat no volem  ser uns espectadors del procés, volem incidir, participar, vetllar perquè el to del discurs no es rebaixi, i treballarem per recuperar la confiança i la credibilitat que un dia vam tenir.

Properament celebrarem el nostre congrés comarcal per escollir nova executiva i seguidament a treballar, tenint la sort de comptar amb Jordi Brillas fins ara coordinador comarcal, a l’EN com a responsable de la secretaria Jurídica-Financera.

Salut i lluita !!

Iban Lapeira i Pratdesaba

Publicat a “el9nou” el 21 de març

Publicacions relacionades: Nova Executiva de Solidaritat Èxit a la presentació del llibre dels 10 anys de Solidaritat per la Independència Presentació del llibre commemoratiu dels 10 anys de Solidaritat Entrevista a Josep Gonzàlez i Gil, exalcalde de Rasquera de Solidaritat Solidaritat Catalana per la Independència dóna suport al projecte «Primàries per la República» Solidaritat, acceptada i acreditada pel Referèndum Comunicat de Solidaritat Barcelona-Barcelonès Nord Solidaritat, dins la campanya unitària pel Sí Des de Solidaritat ens sumem a la Campanya pel Sí Vacances en pau. Solidaritat amb el Sàhara