Actualitat  

Solidaritat sense por

27-04-2016

Anna Aceitón, com a representant de SI, va participar aquest dimarts a l’Assemblea Oberta de la Garriga dins la campanya “*SENSE POR! Desobeïm per la independència”. A la mesa, va compartir taula amb l’ANC (Mònica Sabata), la CUP, i un representant del col·lectiu d’objectors. Aquesta iniciativa, que ha partit de la CUP,  vol teixir una resposta i unes accions comunes on s’hi sumin partits i societat civil per donar suport i defensa als càrrecs electes contra els atacs que reben de l’estat espanyol, presentant mocions de solidaritat pels imputats. Cal fer cas omís als requeriments de l’Audiència Nacional evitant comparèixer davant la justícia espanyola: la màxima pena a la que s’exposen, en principi, és la inhabilitació. En definitiva, desobeir el TC com a acte de coherència al seu no reconeixement. La idea és consensuar les accions de totes les entitats o partits que s’hi sumin. Per exemple, el dia 7 de maig  està prevista  una manifestació a la Plaça Universitat de Barcelona.

Anna Aceitón, membre de l’Executiva Nacional de SI, va donar suport a aquests càrrecs i a tots els que puguin estar requerits en un futur. Va proposar la recuperació de la idea d’organitzar l’assemblea de càrrecs electes (projecte llançat per l’ANC a la campanya electoral municipal) amb  molt bona acollida per part de la resta de representants. També va introduir el matís cabdal de la desobediència versus obediència al poble català i la seva expressió democràtica com a idea força que trenca amb tot. Finalment va defensar que l’acte de desobediència més gran que podem fer és declarar-nos estat mitjançant la DUI: “Hem de desobeir una vegada, de cop i en tot”…”Les lleis les emana el poble i hem de ser coherents quan expliquem el discurs sobre l’empoderament del poble.”

Comunicat campanya *Sense Por!:

“Diversos ajuntaments que han donat suport a la moció del 9N han estat requerits per l’Audiència Nacional en el marc d’una campanya de persecució que podria afectar fins a 280 municipis catalans que han aprovat fins a data d’avui la moció de suport a la declaració del Parlament del passat 9.

Aquest cop en el centre de la diana hi són els i les regidores, votats democràticament, per exercir d’altaveus de la ciutadania que els va escollir i per expressar públicament la seva determinació d’exercir el mandat sorgit de les urnes, tant les del 24 de maig com les del 27 de sembre del 2015.

És per això que ens proposem engegar la campanya «Sense por. Desobeïm per la independència». Una crida que volem compartir amb totes les forces polítiques i socials, càrrecs electes de tots els colors polítics i moviments polítics i socials de tots els àmbits, amb l’objectiu de teixir una resposta el més àmplia i unitària possible per part de la societat catalana als embats de l’estat contra el dret a decidir sobre les nostres vides.”

Publicacions relacionades: Nova Executiva de Solidaritat Èxit a la presentació del llibre dels 10 anys de Solidaritat per la Independència Presentació del llibre commemoratiu dels 10 anys de Solidaritat Entrevista a Josep Gonzàlez i Gil, exalcalde de Rasquera de Solidaritat Solidaritat Catalana per la Independència dóna suport al projecte «Primàries per la República» Solidaritat, acceptada i acreditada pel Referèndum Comunicat de Solidaritat Barcelona-Barcelonès Nord Solidaritat, dins la campanya unitària pel Sí Des de Solidaritat ens sumem a la Campanya pel Sí Vacances en pau. Solidaritat amb el Sàhara