Actualitat  

Comunicat sobre l'acord ERC-PSOE

3-01-2020

Solidaritat Catalana per la Independència, a la vista de l’acord assolit entre Esquerra Republicana i el Partido Socialista Obrero Español per facilitar l’elecció de Pedro Sánchez com a president del Gobierno i la il·legítima decisió d'inhabilitació del MHP Joaquim Torra i l'eurodiputat Junqueras constatem el següent:

- La manca d’unitat estratègica dintre de l’independentisme. La decisió d’Esquerra afebleix el Govern de la Generalitat, posa en perill la seva continuïtat i estabilitza Espanya, quan estava sent desautoritzada l’estratègia judicial iniciada amb el suport del PSOE.

- Que la repressió espanyola és blanquejada quan ha aconseguit que una part de l’independentisme normalitzi i acati el marc constitucional, legitimant la repressió i la violència exercida per Espanya. 

- Que ERC vol tornar a la gestió de l’autonomisme, oblidant el mandat de l'1d'octubre. 

- Que l’acord és abstracte, inconcret i només suposa l’acceptació genèrica del diàleg com a fi en si mateix, però sense concretar l’objecte del diàleg.

- Que el reconeixement del conflicte polític i la negociació bilateral entre Governs era un argument l’any 2010 amb la sentencia vergonyosa que va escapçar l’Estatut d’Autonomia, però no actualment.

- Que l’acord no ha assolit cap compromís del PSOE ni ha suposat cap reconeixement de responsabilitat en l’acceptació del 155, de l’estratègia repressiva, de recolzament als detinguts, ferits i exiliats.

- Que un cop més, amb la polititzada decisió de la JEC respecte a la inhabilitació del MHP Joaquim Torra i l'eurodiputat Junqueras, la repressió política a Catalunya continua sense aturador. 

A la vista d’això, des de Solidaritat Catalana per la Independència fem una crida a la unitat estratègica i a desobeir les resolucions de la JEC. En cas contrari, l’actual Govern de la Generalitat haurà deixat de tenir un objectiu polític compartit i considerarem que, agradi o no, en breu caldrà que la ciutadania torni a definir clarament quin independentisme volem a les institucions, escollint entre un independentisme retòric que podent fer la Independència va decidir rendir-se a la repressió espanyola i col·laborar-hi, o un nou espai polític que s’ha de reconfigurar per apoderar-se, un independentisme conseqüent que vol fer la Independència, lleial a l'1O i amb voluntat d'aplicar-lo immediatament. Dir-se independentista, desestabilitzar el Govern de Catalunya i col·laborar amb els repressors suposa, per Solidaritat, passar un límit polític, de no retorn, inacceptable, que ens ha de fer reflexionar.

Amb aquest objectiu, Solidaritat inicia una ronda de contactes amb les forces polítiques que volen fer efectiva la Independència per tal que la ciutadania tingui una opció política electoral sòlida que fugi de la retòrica i del col·laboracionisme amb Espanya.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat sobre l'acord JUNTS-PSOE Comunicat sobre la dissolució de l'Assemblea de Representants Comunicat de SI sobre les eleccions espanyoles Comunicat en motiu de la Diada Nacional 2022 Comunicat sobre els primers sis mesos de l'Acord de Govern entre ERC i Junts Comunicat sobre l'acord de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya Comunicat envers el COVID-19 i les decisions preses pel Gobierno Comunicat sobre la sentència contra els ostatges polítics Comunicat envers les eleccions espanyoles del 28A Posicionament sobre la nova presidència del Govern