Actualitat  

Comunicat sobre la qüestió de confiança i el referèndum

30-09-2016

Solidaritat es congratula per la superació de la moció de confiança del MHP President Puigdemont i l’acord entre JxSí i la CUP que permet seguir tenint la majoria necessària i legítima per proclamar la independència aquesta legislatura.

Fruit d’aquest pacte, s’ha adoptat el compromís de celebrar un Referèndum que suscita el consens majoritari dels partits i les entitats independentistes. Tanmateix, per a que aquest referèndum sigui una eina vàlida per assolir la independència ha de complir unes condicions que ja vam explicitar en un comunicat anterior ( 12 de juliol ) i que reproduïm a continuació:

1- El RUI ha d’anar associat a una DUI. Abans del referèndum s’haurà d’aprovar el cos legislatiu apropiat per adjudicar tota la responsabilitat al Parlament i el Govern, i no als funcionaris.

2- El referèndum d’autodeterminació ha de tenir caràcter vinculant, pregunta binària Sí/No i sense mínim de participació. NO pot ser un nou 9N: sigui a través d’una llei o d’una DUI, l’organització ha de recaure sobre l’administració.

3- La seva organització, realització i l’execució del resultat han de ser dins el termini ja establert, sense més eleccions sota règim espanyol. És aquest Parlament, amb majoria absoluta independentista, i aquest Govern els que han de fer la independència.

Solidaritat treballarà per a que el compromís de celebrar “O referèndum o referèndum”, aquest cop sí, es compleixi i ho faci amb les condicions esmentades. En cap cas, unes eleccions autonòmiques poden substituir el referèndum promès. A mesura que es vagin coneixent els detalls de la proposta, n’anirem fent la valoració corresponent.

Executiva Nacional de Solidaritat catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat sobre l'acord JUNTS-PSOE Comunicat sobre la dissolució de l'Assemblea de Representants Comunicat de SI sobre les eleccions espanyoles Comunicat en motiu de la Diada Nacional 2022 Comunicat sobre els primers sis mesos de l'Acord de Govern entre ERC i Junts Comunicat sobre l'acord de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya Comunicat envers el COVID-19 i les decisions preses pel Gobierno Comunicat sobre l'acord ERC-PSOE Comunicat sobre la sentència contra els ostatges polítics Comunicat envers les eleccions espanyoles del 28A